14 Aralık 2012 Cuma

Ter kokan insan

İnsanlarla bir arada yaşamak cidden çok zor.Bütün gününüzü geçirdiğiniz arkadaşınız kokuyorsa ona bunu söylemek daha da zor. Ama insan bir yere kadar dayanabiliyor.Bazen otobüste, metrobüste yanıma oturuyor biri, ayy insan demeye bin şahit ister resmen kokarca ama biliyorsun ki bir kaç durak sonra bitecek bu eziyet..Peki ya hep gördüğünüz biriyse?

Ben üniversitedeyken haftada bir yıkandığına inandığımız bir arkadaşımız vardı. Kokusunu bilmeyen yoktu. Onunla aynı evde bulunanlar anlata anlata bitiremezlerdi o iğrenç ayak kokusunu..Peki biz ne yaptık bunca sene hiçbir şey.. Herkes utandı, sıkıldı ama söyleyemedi bişey.Saçlarından anlaşılırdı ne kadar sürede yıkandığı..Kafasına sürdüğü şekillendiriciler beyazlardı artık..Üniversite bitti ama o arkadaşımız hep kokan insan olarak anıldı.. Ne acı! ve o hiç bilemedi.

Şimdi iş hayatına atıldık hepimiz e tabi haliyle gene aynı ortamda bulunmak zorundayız ve gene aynı sorunu çektiğimiz insanlar var.Söylesen bir türlü söylememek eziyet.Hele ki yaz ayların da ayyy çekilmez oluyor resmen.Bunun için neler yapılabilir düşündük araştırdık..

Öncelikle o kişinin yakın arkadaşına konuyu anlatıp uygun bir dille söylemesini rica ettirebilirsiniz.Bana yakın bir arkadaşım dese ki Melek kokuyosun cidden ona göre önlemimi alırım.İnsanlık hali sonuçta.Ama gel de insanlara anlat. Nerde kaldık evet arkadaşı uygun dille söyleyebilir.(Nitekim biz bu yola başvurduk ama arkadaşı ben söylemem dedi)

Bu arkadaşın doğumgünü yada yılbaşı gibi önemli günlerde ona bir parfüm deodorant seti alınabilir.Hem incinmez, hemde kullanırsa işe yarayabilir. Tabi olay yıkanmamaksa o pisliğin üzerine parfüm sıkılırsa daha da çekilmez bir koku olabilir.ıyyyy...Neyse burdan belki ince bir mesaj alır ve önlemini alır.

Aynı iş yerinde çalışıyorsanız konuyu İnsan Kaynaklarına iletebilir, konuya çözüm bulmasını söyleyebilirsiniz, ya da masanızı değiştirmekte geçici bir çözüm olabilir.

Yanınızda oda spreyi bulundurabilir belli aralıklarla sıkabilirsiniz. Rahatsız olduğunuzu kelimelere dökmeden anlatmanın bir yolu da bu olabilir.

Bu biraz kötü ama denenebilir. terkokuyorsun.com buraya arkadaşınızın mail adresini yazıyorsunuz.O arkadaşa kimden olduğu belli olmayan bir mail gidiyor. Arkadaş sen ter kokuyorsun haberin olsun diye.Bu biraz gurur kırıcı ama işe yarayabilir.En azından sizin gönderdiğinizi bilmez ve o utançla kendini toparlar.

Ya da son çare o kokuyu çekeceksin arkadaş..Ayakmış termiş dinlemeden kaderine mahkum olacaksın.

Bazı insanın teni kokar, bazısının üstü başı.Ama çaresiz dert değil.Temizlik önemli bir roll-on alırsın parfümünü sıkarsın bir giydiğini ertesi gün giymessin.Her gün çorabını değiştirirsin ayaklarını her gün yıkarsın.Pudralarsın.Ter koksanda üstünde ağırlaşmaz.Ayrıca tıpta da bunun için tedavi yöntemleri var.Utanılacak birşey değil ki.Sonuçta mutlu son var.

Botoks tedavi yöntemlerinden biri.Terleyen bölgeye özellikle koltukaltı ve eller için botoks yapıldığında çalışan ter bezleri etkisiz hale getiriliyor.6 ay süreyle etkili.1 yada 2 seans sürüyor ter yoğunluğuna göre.Lokal anesteziyle yapılıyor.Bunu yaptıran bir arkadaşım vardı ve cidden memnun kaldı.Denendi onaylandı yani.

Ayrıca giydiğin kıyafetlerin kumaşının pamuklu olması da ter kokusu için faydalı.

Cidden bu büyük bir sorun ve cidden çekmesi çok zor.Varsa başka önerisi olan lütfen yazsın da bilelim..!

1 yorum:

  1. :)))) valla melekim toplumumuzun kanayan bir yarasına, sızlayan burun direğine dikkat çekmişsin süper olmuş:)) böyle bir site var mı gerçekten bi bakayım bakmasınada ee şimdi napcaz hepimiz aynı kişiye mail gönderirsek adam kendine bişi yapmasın allah muhafaza:)

    sibel

    YanıtlaSil