9 Kasım 2009 Pazartesi

Bu bir ilk..

İnterneti sadece iş arama,msn,googledan yararlanma ve okulun duyurularını takip etmenin dışında pek kullanmayan ben aylardır iş bulamamaktan ve okula sadece bir gün gitmekten dolayı arkadaşım Tuğçe Bektaş'tan esinlenerek bi renk olabileceğini düşündüğüm bloggera üye olurken buldum kendimi.Sabahtan beri baktığım onlarca işe başvurmaktan da daha sonra cevap beklemekten de sıkıldım doğrusu.Değişik bişeyler yapmak gerekli diye düşündüm ve burası da benim için yeterince değişik.Açıkçası çok kullanmayıda bilmiyorum ne ne değildir pek bir fikrimde yok ama yavaş yavaş öğrenirim diye düşünerekten çok da kasmıyorum kendimi.

İlk yazdığım blog konusunun insan ilişkileri birazda nankörlük olmasını istiyorum.İnsanın yaşı ilerledikçe yaşanılanlar ve tecrübeler arttıkça insanların o kadarda iyi olmadığını aslında iyi görünümlerinin altında bazen kin bazen hazımsızlık bazende kötü duygular barındığını hisseder oluyorsunuz.Ben bunu son zamanlarda daha çok yaşıyorum ve duyuyorum galiba aslında herkes bencil,siz iyi niyetle bi laf edersiniz karşısında aynı samimiyette bir söz duymak isterken iğneleyici yada kırıcı bi kaç söz duyabiliyosunuz daha sonra ne oluyor peki o kişiyle küsüyor muyum hayır ama o kişiye töleransım azalıyor yapabileceğim iyilik azalıyor.Bahsettiğim ikili ilişkilerden ziyade arkadaşlıklar,dostluklar,akrabalar,yada yakın olduğunu sandığınız herhangi biri..Böyle böyle insanlar ordan burdan derken heryerden kopuyor ve bi yerde yalnızlaşıyor,ya da kalan son kişilere sıkı sıkıya sarılıyor onlarla kötü hiç bişey olmasın hayatından asla çıkmasın istiyor yada hayata küsüp depresyona girebiliyor..Bu yüzden hayatınızda her arkadaşım dediğine aynı samimiyeti göstermek yanlış.Size gösterilmeyen saygı ve sevgiyi bi yere kadar görmezden gelebilirsiniz bir yerden sonra bi şekilde bunu belli etmek gerektiğini düşünüyorum.Çünkü bu müdahele yapılmaz ise size saygısızlık alıp başını gidiyor cevap verilmedikçe üstünüze geliniyor ve bi anda ne oluyor ya benim için önemli biriydi karşımdaki diyorsunuz.Ne varsa atalarımızda varmış ne demişler "Adamına Göre Muamele Yapacaksın" çok doğru demişler..

3 yorum:

  1. evet melek gerçekten çok güzel bir konuya değinmişsin ilk yazında...
    Malesef insanlar artık bencil çünkü herkes kendi çıkarını düşünüyor ve karşındaki insanı kullanmak ya da ona kırıcı sözler sarfetmek umurlarında olmuyor... Keşke herkes bizlerin gösterdiği samimiyeti aynı sıcaklıka bize gösterseler ama ne yazık ki nankörlük be bencillik kol geziyor... Ne olursa olsun samimi insanlar yine de samimiyetlerini kaybetmesinler az da olsa bu kişiler dünyanın böyle insanlara ihtiyacı var.

    YanıtlaSil
  2. Melek hanım tebrik ediyorum çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Yazdıklarınızda sanki kendi ilişkilerimi gördüm. Yazılarınızın devamını bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Meleğimm blog alemine hoş geldin ne iyi ettin. Artık yazılarımızla da birlikteyiz. Aramıza hoş geldin

    YanıtlaSil