10 Kasım 2009 Salı

Ata'ya Saygı(sızlık)


10 Kasım denilince akla ilk ve tek gelmesi gereken birinin doğumgünü olması dışında Atatürk'ün ölüm yıldönümü olmalı diye düşünüyorum, her ne kadar devlet büyüklerimiz(!) bugünü sıradan görüp başka gündem konularını bir gün erteleyemeyip tartışıcak kadar önemli bulup diğer günlerden ayırt etmese de bu böyle..Ama devletin bunu böyle görmesi çok normal çünkü bu hale getiren bu ülke vatandaşları yani bizleriz.Bugün Anadolu Hisarındaki okuluma giderken arabayı park etmemle siren seslerinin duyulması bir oldu.Sirenin başlamasıyla tüylerim diken diken oldu,sanki Atatürk'ü o an kaybetmişçesine o acı siren sesi benim içime işlerken,benim gibi öğrencilerin umrunda olmayıp gülme sesleri gerçekten beni üzdü.Onlara o üniversitede kızlı erkekli okuma şansını veren bi insana ayırıcak 1 dk bile olmaması bence içler acısı..Halimi sadece okulda hoca olduğunu tahmin ettiğim bir bey anladı ve eminimki oda aynı fikirdeydi..Bu kadar zormuydu 365 günde 1 dk ayırmak,çok mu önemliydi konuşmaları,Atatürk bugün yaşasaydı bence o öğrencilerin yüzlerine bile tükürmeye tenezzül etmezdi.Sadece Atatürk için değil o öğrencinin dedeleri ataları da bu ülke için canla başla savaşmamışmıydı refah için laiklik huzur ve özgürlük için bağımsızlık için yapılmamış mıydı bunca savaş? Bu kadar duyarsızlık bana pes doğrusu dedirtti.Daha sonra o öğrenciler özgürlük demeyi öğrenci hakkı demeyi yürüyüşler protestolar yapıp devlette baş kaldırmayı biliyorlar ama asıl mesajı vermeleri gerektiğinde herkes kendi derdinde..Bu ülke böyle öğrencilerin eline geçicekse bundan 50 sene sonra ne vatan sevgisi kalır ne Atatürkçülük..Çok güzel bir laf vardır bilmem bilirmisiniz "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır." Bence bir öğrencinin Atatürk için ayıracak 1 dakikası yoksa bu ülke içinde hiçbir hayrı yoktur..

4 yorum:

  1. Bu kadar duyarsız öğrencilerin olduğunu düşünmüyorum

    YanıtlaSil
  2. isim vermemişsin ama ben bugün bunu yaşadım o kadar öğrenciden o kadar siren sesine rağmen tek duran bendim..

    YanıtlaSil
  3. lütfen Atamızı sömürmeyelim o kadar duyarsız bir gençlik bizim gençliğimiz olamaz. Bu arada adımın çok bir önemi olmadığını düşünüyorum. Ama çok merak ettin herhalde adım Levent.

    YanıtlaSil
  4. Atatürkü sömürmek gibi bir niyetle bu yazıyı asla yazmadım.Gördüklerimi şahit olduğum bu ayıbı yazdım sadece ben bütün gençler böyle demiyorum ama ben böyle gençler olduğunu gördüm ve rahatsız oldum bunu dile getirdim sizin böyle birşeye şahit olmamanız böyle gençlerin olmadığı anlamına da gelmez zaten öyle olsa şu an memleket bambaşka yerlerde olurdu.

    YanıtlaSil